lunes, 2 de febrero de 2009

El poder de la sátira

Avui m'agradaria parlar de Miguel Brieva.

El seu nom va començar a sonar amb força fa unas quants anys, despres de la publicació d'una serie de cómics autoeditats en els que destacaba "Dinero", vinyeta de mitja página de la famosa revista "El Jueves" en la que se imagina un món futur capitalista i consumista en un tó fortament sarcastic.

També Brieva ha colaborat en medis com El País de las Tentaciones, La Vanguardia, Rolling Stone o Diagonal
Res ni ningú escapen a les eves critiques: la política, la religió, el món de l'art, les modes d'usar i tirar o la seguridad ciutadana.

En el seu últim número 4 de la seva revista "Dinero", el principal objecte de la seva crítica es la Televisió.

La tracta com medi de propagació del pensament únic, de la necesitat que te la societat de comprar objectes innecesaris i prevenció de la infancia.

Amb un estil gráfic realista carregat de simbols del capitalisme occidental. Brieva pinta un món absurde y terriblement cruel en el que els valors morals han sigut suplantats per la necesitat del consumisme.
Personalement el seu estil hem recorda a eixos dibuixos dels feliços anys 20 americans que corresponen al periode de prosperitat económica on mes tard, seríen cruelment esborrats per el crack del 29.


Mes o menys com la situació que estem passant ara...

Us adjunte uns links directes al emule per a que us pugueu baixar les seues revistes i un recopilatori.



M'enxiseee!:)

2 comentarios:

  1. aaaah!!! aixina ke pa ke ferli cas a pere, això de rebeldemule no val res..., una bazòfia!!! (ironia...) a ke si ke mola??!!??

    weno, ves al teu correu i accepta lo del blog...

    ResponderEliminar
  2. :)
    Uo! m'agrada aquesta entrada.


    Al final tant Pere com tu aneu a la sala tal no?:)

    t'estiime

    ResponderEliminar