lunes, 26 de enero de 2009

Clean Graffiti

Ja fa temps que volia fer aquesta entrada, ja que el tema dona bastant de que parlar, així que explique un poc i ja despres hem doneu la vostra opinió.
Hasta quin punt limpiar es un crim? Hasta el punt en que es converteix en art. Obiament!

Un grup d'artiste del carrer del mon sanser s'han aficionat a expresar-se d'una manera molt inovadora, el "Clean Graffiti" que consistex en deixar una senyal com seríe la del graffiti normal pero limpiant les superficies brutes de la ciutat. Aquestos artistes van buscant camions empolsegats o superficies plenes de sutge per a dibuixar imatges, etiquetes, i fin i tot lemes publicitaris ja que les grans multinacionals al veure la gran expectació que va crear el "Clean Graffiti" van decidir contractar-los per a que promocionaren els seus productes.

Paul Curtis del Regne Unit, mes conegut com Moose va ser el primer artista en utilizar el "Clean Graffiti". Se li va ocorrer la idea cuan va veure als jovens escrivint amb el dit en la brutesa dels cotxes. Ell utilitza la red de distribució de revestiments cerámics perfecta per a crear formes y lletres. Les seves ferramentes són simples: un raspall de limpiar les sabates, aigua i la grassa del colze.
Les autoritats britániques no estan segurs de que fer amb aquest artista creant art en la brutícia de la via urbana.
Sobre una inclinació mes ambiental es troba el brasiler Alexander Orion que va fer un mural en un dels tunels de transport de Sao Paolo. El mural tractava de una serie de cranis que representave el impacte del home en el nostre planeta.



Front aquest comportament les autoritats brasileres van taxar el seu acte com a comportament a si mateix espantadís i antisocial. Li van obligar a limpiar tot el que habia fet, encara que no estic segura de com va aconseguir fer aixó... fent-lo brut una altra vegada?

El que va passar es que ell va netejar el seu troç pero despres va continuant fent un altre mural a la vorera de dabant, aixi que finalment les autoritats van decir limpiar tot el túnel i no soles aixo, també van prendre la acció de limpiar tots els tunels de Sao Paulo.

Tot plegat em fa plantejar-me moltes dudes... Hasta quin punt pot arrivar a ser un delicte limpiar? és limpiar un delicte si ho far per l'art i no per netejar? era mes important limpiar els tunels per a que Alexander no tornara a actuar que per a que es mantinguen nets i saludables?
Tota expresió d'art que es fage clandestinament al carrer será taxada de delicte?
...
Moose bromejant:
"Estic esperant per al cas del tribunal de Monty Pyton on el objecte expost A es un pot de líquid lipiador i el objecte expost B un par de mitjons vells"
...
Soc jo, o vosaltres també penseu que el món s'ha tornat boig?

6 comentarios:

  1. t'has tornat boja, jo ho sé...xD

    nono..., el món en el que vivim no és gens coherent ni amb les seues pròpies lleis.

    ResponderEliminar
  2. El món ja fa temps que està boig.


    Tornen temps difícils, tornen temps de por, tornen temps de LLUITA, de RÀBIA i amor(8)

    Pronte,tercera guerra mundial i sinó, al temps.

    ResponderEliminar
  3. Meri, el mon esta tan boig com nosaltres mateixos. Per desgracia, el q ocurreix al mon es el reflexe del que nosaltres som; així que si el mon esta boig es xk tots nosaltres estem com una xota. I tu i jo en concret, ja ho saps.... XD
    No res, k cuides molt de Velcro... i k t vull com la meua puta droga k eres....

    ResponderEliminar
  4. eiii, a vore quan me presentes a... Velcro...?? xD

    teressa m'ha parla't d'ell.

    PS: pasa't pel bloc de torly i voràs...xD

    ResponderEliminar
  5. eii, nou bloc: http://elvideobloc.blogspot.com,

    ResponderEliminar
  6. Cantemos esto:
    "(...)PERO NO NOS HAGAN CASO, LO QUE PASA ES QUE A ESTE MUNDO NO LO ENTENDEMOS(...)"


    Saludoss desde BS AS

    HEY HEY, MY MY, EL ROCKANDROLL NO MORIRÁ JAMÁS

    ResponderEliminar